Suflete corupte

 

1.Astazi Fanarul a revenit in Romania.De fapt ,nu plecase niciodata.Sub hainuta stinghera ca o haina de imprumut a valorilor moderne,democratice purtam caftan stralucitor,haina opulenta a Fanarului.La ce ma refer? La un " bonus substantial" de 500 euro..culmea,Fanarul reinstaurat de un neamt.
2.Cum poti crede ca poti reinstaura vocatia,empatia,curajul intr un medic cu o suma de bani ? Alegerea apartine fiecaruia in parte,vorbim de un juramant al propriei constiinte.E un moment al alegerii.Pe persoana fizica.Putem cumpara orice cu bani,dar nu caracter,forta,curaj,inteligenta,sacrificiu.Astea ,desi scumpe,sunt gratis.
3.Cazul Suceava.Nu discut partea politica,coruptia etc.Am scris despre aceste aspecte anterior.Vorbesc despre SUFLETE CORUPTE.Sunt marturii,dincolo de tagada,ale pacientilor de acolo,ale apartinatorilor.Pur si simplu,sunt ignorati de cadrele medicale,lasati sa moara de foame (chiar pe pagina mea gasesti o astfel de marturie cutremuratoare).Nu exista echipament pentru lasitate,pentru dezumanizare.Nici un manager,fluture sau rimbu nu i a impiedicat pe cei de acolo sa si faca meseria.Vorbesc despre SUFLETELE CORUPTE ale medicilor si asistentelor de la Suceava.
4.Intr un text anterior( " Silogisme") am scris despre solutia evidenta,testarea in spitale,trierea pacientilor.Daca pentru mine solutia a fost usor de gasit,cum oare autoritatile reusesc sa ia absolut toate deciziile contrare solutiei evidente?
5.Nu sunt masti,nu sunt echipamente.Bun.Am scris anterior despre indolenta autoritatilor care ,desi stiau din ianuarie,au avut o alta agenda publica,ratand startul bun.Ideea este ca nu sunt echipamente nicaieri ,nici in USA,nici in Italia,nicaieri..Cautioneaza lipsa echipamentelor reactia de fuga a medicilor? Va raspundeti voi la intrebarea asta ! Iata niste repere :in Serbia,au venit medici plecati din tara,din Diaspora,sa ajute.In Italia,au venit voluntari din toata tara sa ajute Lombardia,VOLUNTARI.In UK,20.000 de cadre medicale au raspuns apelului de voluntariat ,renuntand la pensie ,iar jumatate de milion de oameni( da,am scris corect!) fara pregatire medicala s au oferit voluntari,iar in USA vedeti si voi imagini cu medici purtand echipamente absolut improvizate. DE CE LA NOI NU ESTE ASA? Intrebarea e usor de pus,raspunsul greu de dat..suflete corupte
6.Cei care au demisionat,sa fie lasati sa plece.Fara pedeapsa,exceptand eliminarea lor din profesie.Sunt impostorii acestei profesii,sunt cei care au dorit meseria pentru statut,pentru spaga,sunt cei care au fentat facultatea,examenele,sistemul.Sunt suflete corupte,irecuperabile.Pentru cei din Suceava care au lasat pacientii fara tratament,fara mancare si apa,sa nu aveti intelegere! Nu exista scuza! E momentul zero in sistemul medical!
7.Fara iubire,nimic nu e .Iubeste ti profesia si atunci nu se va pune problema sa dezertezi,nu ai cum sa dezertezi din vocatie,nu i asa? Iubeste ti tara si atunci nu ai cum sa injuri tara care te a dat atunci cand esti Diaspora,iubeste ti poporul caruia ii apartii si atunci nu ai cum sa i stigmatizezi pe cei care au votat " gresit" si sa doresti moartea batranilor ,ei fiind votantii care gresesc..
8.Ciuma rosie..de cate ori nu ati auzit sintagma ,nu? Asa de usor erai stigmatizat cu aceasta expresie,parea ca e raul suprem..Ironia sortii ca acum ne a lovit pe toti aceasta molima ,ciumati rosii sau roz,deopotriva..
9.Suflete corupte.Sloganul folosit pana la exces a fost coruptia ucide.Folosit intr un sens propagandistic.Iata ca acum se umple de sens.Coruptia ucide,dar nu in sensul cretinoid folosit de corporatisti spalati pe creier,ci la propriu,pe mine ,pe tine.
10.Uitati va in jur!Fiecare dintre noi avem in microuniversul nostru aceste suflete corupte.Sunt cei care nu cred in adevar,in iubire,in miracol.Tineti la distanta de voi acesti oameni ! Aceste suflete goale nu au ce sa dea lumii voastre,poate doar uratenie,toxicitate,minciuna,ascunzisuri,lasitate Sunt cei care si gasesc scuze pentru cele mai mari abjectii,cei care va fac pe voi vinovati pentru goliciunea lor!
Noapte buna!

Comments

Popular posts from this blog

Regatul proștilor

O propunere de nerefuzat

O ultimă vară calmă