Socrate si cucuta

Socrate,dupa cum bine stiti,a fost un filozof atenian condamnat la moarte( a ales sa bea cucuta,in detrimentul exilului) pentru ideile sale(neglijarea Zeilor -interesant si actual,nu?). Mostenirea lui Socrate o reprezinta maieutica,pe scurt arta ajungerii la ADEVAR,prin dialog,intrebari.Arta extragerii adevarului dintr o minte inzestrata care il poseda fara sa stie,prin INTREBARI BINE FORMULATE,avansand progresiv catre scoaterea la suprafata a adevarului.Nota: textul respecta un format tip facebook.Nu scriem aici ca sa facem expozitie de cuvinte complicate sau referinte la tratate filozofice;precizarea este pentru snobii care citesc exclusiv studii si tratate filozofice.E ok,mergeti si cititi revistele de specialitate.Sa incepem ,deci,cu INTREBARI!

1.CINE ESTE OMS? Organizatia Mondiala a Sanatatii.Aceasta organizatie este cea care a proclamat Pandemia,cea care Stie ce trebuie facut,cea care face recomandari tuturor statelor in vremuri pandemice,cea care ne a anuntat recent ca greul abia acum incepe etc.Deci,e mama noastra,nu? Ne vrea BINELE.Brusc,apare un scurt circuit,Trump,deci SUA,Australia si Uk opresc finantarea catre OMS.APROXIMATIV 500 MILIOANE DOLARI.Ce s a intamplat? Ca sa intelegem trebuie sa o luam de la inceput..Ca un fapt intamplator,imediat dupa ce OMS pierde finantarea SUA,Bill Gates,prin fundatia sa scrie un cec catre OMS de 150 milioane de dolari,aceasta fundatie fiind al treilea mare finantator privat al OMS...conspiratie? No,just facts!
2.Cine conduce OMS? Dr.Tedros Ghebreyesus! Cine este? Un fost membru al Partidului Comunist Etiopian,fost ministru al Sanatatii in Etiopia( acuzat,banuit ca in tara sa a musamalizat 4 epidemii de holera..rautacisme,evident).Acest dr Tedros Ghebreyesus este banuit ca ajuns la conducerea OMS cu sprijinul Chinei.E posibil? Da! Si aici ajungem si la motivul suspendarii finantarii OMS de catre SUA si Australia:proasta,defectuoasa manageriere a pandemiei,prin favorizarea CHINEI.China a finantat integral sediul UNIUNII AFRICANE.Rezultat: cu sprijinul tarilor africane,China si a plasat in fruntea OMS,pionul sau,dr Tedros Ghebreyesus! Tara sa,Etiopia,are o crestere economica de 9 % anual,gratie investitiilor...da,ati ghicit,chineze.Ba,mai mult,presedintele UNIUNII AFRICANE a aparat OMS impotriva "atacurilor" lui Trump.Ca nota,China s a infiltrat in pozitii cheie in ONU tot cu sprijinul tarilor africane,nefiind subiectul nostru,aleg sa nu l dezvolt.Uitasem,fostul sef al OMS a fost...un chinez!
3.E reala acuzatia de favorizare a Chinei de catre OMS? Sa analizam! Sub presiunea Chinei, OMS nu a declarat o urgenţă internaţională la sfârşitul lunii ianuarie şi a criticat administraţia americană atunci când a închis graniţele ţării pentru persoanele care veneau din China.Cand se intampla epidemia din Wuhann? Fix in preajma sarbatoririi noului an chinezesc,adica ATUNCI CAND FOARTE MULTI CHINEZI ALEG SA CALATOREASCA IN STRAINATATE! Poate nu intamplator,virusul a lovit puternic in tari cu comunitati mari de chinezi ( SUA,UK,ITALIA) sau turistice( Spania),fiind un fapt dovedit ca primele victime din tarile acestea au fost chinezi din Wuhan.De ce nu a ales OMS sa suspende zborurile din/spre China? De ce nu a sanctionat declarativ China pentru subraportare ? Vezi punctul 2...
4.OMS e uituca intentionat? OMS stie tot,face recomandari...dar uita sa reglementeze ESENTIALUL:
4.1-NORMA,FELUL CUM SE RAPORTEAZA, DE CATRE STATE, MORTII COVID: unele state raporteza mortii DE covid( cauza directa a mortii fiind covidul,ex Germania,rezultat numar de morti scazut),alte state mortii CU covid( SUA,ITALIA,rezultat numar de morti mare)
4.2-UITA SA SOLICITE NECROPSIA LA CEI DECLARATI DECEDATI CA URMARE A COVID 19
DE CE?De ce nu iau atitudine statele contra " omisiunilor" OMS? Explicatii posibile:
-nu se doreste precizarea cauzei REALE a mortii,fiind un teren fertil pentru exagerarea gravitatii pandemiei.Cum altfel sa explici limitarea drepturilor civile? Cum altfel sa justifici criza economica adusa de pandemie?Poate de asta statele tac si ele,asa isi pot justifica restrictionarile democratiei,nu?
-se incearca un experiment social global.Conspiratie? Nu stim,cert e ca aceste neclaritati alimenteaza din plin aceste teorii( partasi fiind corporatii medicale,mass media,oameni de stiinta).Deja pare o dictatura politico-sanitara.Evident,sunt doar teorii conspirationiste desuete...
-sistemele medicale si sociale ale statelor sunt dezastruoase.Poate din acest motiv statele TAC cand OMS omite(?) aceste reglementari ale necropsiei si raportarea neunitara a decedatilor..Exemplu: spitalele au fost triggere ale propagarii virusului,casele de batrani( azile ) nu au protejat batranii,ci I AU EXPUS,deci sistem medical si social,NEPERFORMANT! plus ,argumentul statului in casa a fost tot timpul sa nu excedam sectiile ATI,pentru ca nu sunt suficiente VENTILATOARE.Ei bine,s a constatat ca acest COVID 19 NU E PNEUMONIE,DECI INTUBAREA SI VENTILAREA FAC MAI MULT RAU DECAT BINE( poate de aici si numarul mare de morti acolo unde s a mers pe intubare si ventilare..) si acest argument pentru statul in casa( aglomerarea spitale)ar pica.S ar putea rezolva cu anticoagulante,antiinflamatoare,antibiotice..dar de unde sa stim sigur??? Scriu si eu aiurea ca poate e mai profitabil vaccinul..
Am scris cateva din posibilele explicatii pentru care autoritatile merg pe drumul confuziei brat la brat cu OMS.Pot exista si altele,evident.
5.E bun modelul chinezesc de lockdown promovat de OMS? Sa analizam!Acest model( cum bine stim!) implica izolare totala,carantinare totala;jumatate de planeta( aprox 4 miliarde de oameni) a fost constransa sa execute acest aproape arest la domiciliu,masuri care in conceptia OMS ar limita circulatia virusului..Unele tari( Suedia,Elvetia) au preferat sa nu faca acest lockdown sever si sa incerce imunizarea de turma,sa protejeze doar pe cei vulnerabili.Rezultat? In Italia ,Spania,Franta virusul s a extins rapid,devenind comunitar,desi a fost impusa carantina,iar in SUEDIA SI ELVETIA nu s a intamplat apocalipsa,desi nu au ales carantina tip wuhan,MORTALITATEA NU ARATA DIFERENTE MAJORE INTRE CELE 2 TIPURI DE MASURI!
Nota:
1.Cand epidemiologul sef suedez a anuntat ca populatia e pe punctul de a se imuniza natural,nemaiavand nevoie de VACCIN,OMS a considerat oportun sa vina cu o recomandare privitoare la imunizarea de turma,cum ca nu este demonstrata stiintific,ca atare VACCINUL ramane singura varianta.Nu scriu singura OPTIUNE,e gresit,ar presupune optiune,a optiona,a alege...nu avem..
2.Mike Ryan,seful de politici de urgente de sanatate de la OMS,a declarat ca izolarea a impiedicat virusul sa se raspandeasca in comunitate,dar virusul TREBUIE URMARIT ORIUNDE ,CA URMARE TREBUIE CA ACEI MEMBRII AI FAMILIEI CARE PAR INFECTATI SA FIE IZOLATI SI EXTRASI DIN FAMILIE,CUM A FOST FACUT IN CHINA...Interesant,nu? Suna similar cu extragerea varstnicilor din familie la noi? UITASEM! Unde si cu cine a lucrat Mike RYAN? Cu fundatia Bill si Melinda Gates...vezi punctul intrebarea 1...Daca mai adaug si un titlu din ziarul Washington Post " Gates and Fauci:Unelected destroyers of freedom"..o dam in conspiratii 🤐 oricum,intre Oms si o anume fundatie e prietenie...
3.Se merge foarte mult in directia VACCINARII.Stati linistiti,oamenii se vor vaccina BENEVOL..( dupa ce pui carnea la fezandat,prepararea ei devine obligatorie,nu? Noi am fost fezandati...)
4.OMS: Masca nu e buna,masca e buna,masca e OBLIGATORIE.Vezi ca vom purta toti..
In concluzie,acest model chinezesc a functionat in China,poate ( si atunci de ce s a extins virusul la nivel global?) Dar in Occident a produs TENSIUNI SOCIALE SI PROBLEME ECONOMICE..QUI PRODEST??? ONU ANUNTA CRIZA ALIMENTARA..Qui prodest? Cand e foamete,e si anarhie..Qui prodest?
China sa nu uitam a mai exportat si alta data virus...SARS ,gripa aviara.Poate ca ne aflam in plin razboi China SUA,faza pe OMS.Un lucru e evident,China isi face campanie PR,facand diplomatie umanitara ( vezi ce state alege sa ajute si de ce),incearca sa impuna tuturor normele sale de functionare,preluand locul lasat liber de SUA si ,totusi,se confrunta cu un proces international intentat de vreo 40 de state in contextul raspandirii pandemiei..In timp ce stam de vorba,foarte multe firme americane parasesc China..razboiul e in desfasurare..
Iata cum, dupa 2500 de ani,Socrate ne ajuta..Intrebari si incercari de raspunsuri..Niciodata intrebarile nu sunt gresite,ba chiar pot conduce catre ADEVAR.Sa nu lasam pe nimeni sa ne convinga ca a intreba e gresit! Poate unii vor incerca sa ne spuna asta,exclusiv pentru a nu fi nevoiti sa aiba raspunsuri! Ganditi voi,veti avea surpriza sa ganditi mai bine decat cei care va livreaza pareri,opinii gata ..gandite! Cine sunt noii Zei? OMS,VACCIN,FUNDATIE...
Ps: In contextul actual,indemn pe toti sa stea acasa,sa respecte legea!

Comments

Popular posts from this blog

Regatul proștilor

O propunere de nerefuzat

O ultimă vară calmă