Planeta maimutelor

În anul 1938, Orson Wells a avut ideea să adapteze pentru postul de radio newyorkez lucrarea lui H.G. Wells „Războiul lumilor”, relatând o debarcare a marţienilor războinici în SUA. Deşi avertizată, populaţia din două state americane a intrat în panică, ceea ce a dus la aglomerări pe autostrăzi, accidente şi întâmplări dramatice. In jur de un milion de ascultători americani de radio au crezut că are loc o invazie marțiană.Panica s-a instalat în toată țara. În New Jersey, traficul era inundat de cetățeni care fugeau cu mașina de acasă. Oamenii îi implorau pe polițiști să le ofere măști de gaz. Companiile electrice erau rugate să oprească curentul pentru ca extratereștrii să nu le vadă casele. Mai mult, o femeie a dat buzna într-o biserică din Indianapolis, unde se ținea slujba de seară, și a strigat: „New York a fost distrus! Este sfârșitul lumii! Mergeți acasă și pregătiți-vă să muriți!

Suna familiar? Atentie ,era vorba de un singur post de radio! In zilele noastre mass media este un gigant .Mondial.Plus ca exista facebook,twitter,instagram etc .Rezultat: jumatate din populatia globului ( aprox 4 miliarde!!!) sta in casa,iar intreaga planeta e luata prizoniera de coronavirus.Luand acest exemplu,va intreb daca se poate creea un val de panica imens pornind de la un fapt real( acest coronavirus)?? SIGUR! Ganditi va ce forta au televiziunile in zilele noastre! Nu v am convins? Ganditi va la o situatie relativ apropiata in timp: razboiul din Bosnia..iata un caz clasic de manipulare la scara mondiala( erau filmate,pozate numai victimele musulmane,iar cele sarbe,nu etc).In completarea televiziunilor,exista online ul.Puterea lui este imensa,si inca insuficient exploatata.Hai sa ne gandim la alegerile din SUA,la Cambridge Analytica! Hai sa ne gandim la alegerile din Romania,la hastagul suedez etc si veti realiza ca e perfect logic ca toate aceste mijloace moderne( televiziune plus online) sa realizeze imposibilul : arestarea la domiciliu a intregii planete ,daca un singur post de radio a reusit sa panicheze un milion de oameni.
Nu fac parte din categoria celor care neaga existenta coronavirus,reclamand o conspiratie mondiala,un fake de proportii epice.Mortii exista.Virusul face victime.Dar ,in mod cert,nu fac parte nici din a doua categorie, a celor care sunt dispusi sa cedeze tot,drepturi,libertati,economie pentru salvare de coronavirus.
Fac parte din a treia categorie( sper ca si voi) a celor normali la cap.Acest virus exista.Mor oameni.Cu cinism va spun ca nu mor atati cati ar trebui,in ordinea fireasca a legitimarii ideii ca acest coronavirus este molima suprema care face ciuma bubonica,holera ,gripa spaniola sa para niste glume! Nu! Mor relativ putini oameni! Nu sunt lipsita de empatie,dar oamenii mureau si inainte de acest virus,si chiar multi! Privit altfel,acest virus este foarte periculos,omorand ,dar NU DIRECT! Cum? Oamenii cu alte boli nu mai au loc in spitale,nu se pot opera, nu isi pot face tratamentele unor boli cronice si atunci MOR!Omorati INDIRECT de coronavirus,pentru ca din cauza lui spitalele sunt captive,nemaicontand altceva decat ce este legat ca patologie de Covid 19! Dar ,DIRECT,mortalitatea nu este atat de mare,nu intr atat incat sa se opreasca lumea in loc,sa se inchida tari,sa se omoare economii si toate cele ce s au faptuit in numele covid 19.
Priviti in jur! Raspunsul tarilor ( exceptand cateva) este ABSOLUT DISPROPORTIONAT,GROTESC in aceasta lupta.Pare un experiment social la scara mondiala.Iar oamenii au raspuns absolut pavlovian.Se ia un virus ( ca l a produs o gospodina nepriceputa din Wuhan care n a fiert bine pangolinul sau ca l a raspandit un Nebun Galactic nu conteaza in acest articol)si se rostogoleste in creierii oamenilor ,prin televiziuni si online.Omenirea vrea sa fie salvata( desi nu era in pericol de disparitie) si da la schimb tot ce are: drepturi,libertati,bani,viata normala! Experiment reusit!!! Planetar! Iata ce usor este sa conduci si sa dirijezi o lume intreaga,exploatand o frica ancestrala,frica de moarte.Ce concluzii tragem de aici?
1.Omenirea,populatia globului este fragila,plapanda.daca un virus cu o mortalitate sub 10 % ne sperie atat de profund,ce vom face cand va sa vina virusul cel mare,the real deal ? ( ca asa a zis Bill Gates ,ca vor urma si alte pandemii)
2.Omenirea e tampita,in bloc.E dornica sa fie prostita,mintita( vorbesc pe medie,nu de cativa care incearca sa mai si gandeasca).
3.Omenirea,societatea e cruda.In numele salvarii de virusul corona,e dispusa sa si puna la dispozitie toate spitalele,lasandu si constient bolnavii de alte boli sa moara.Gest crud,salbatic.
4.Omenirea e tampita(alt motiv).OMOARA TANTARUL CU TUNUL.adica ,isi consuma enorm din rezervele economice,inclusiv spitalicesti,pentru o boala,molima relativ modesta ca anvergura,expunandu se sever pe viitor intr o lupta cu un virus mai serios.
5.Religia,credinta e slaba( au zis o si altii mai destepti,inaintea mea).e slaba si la crestini( banuiam eu ceva cand am citit despre cruciade) ,dar e slaba si la musulmani..Mecca e inchisa! Voi realizati? Era perfect pertinent sa te arunci in aer in numele pedepsirii necredinciosilor ,dar taci cand se inchide centrul islamismului din cauza de gripa???? Repede,prea repede am acceptat sa stam in casa de Paste! Mi ar fi placut sa vad mai.multa jertfa,mai multa credinta,mai multa lupta! Plus ca statul ,in general,al nostru ,in special,a inteles ca nu e atat de greu sa separi poporul de credinta lui.Nimeni nu a reusit asta in Romania pana acum,nici macar comunismul.Foarte mare dezamagire! Daca aceasta generatie ar fi trait acum multe secole,cand ne invadau turcii,Moldova si Tara Romaneasca erau state islamice...Ruperea omului de credinta a inceput in Occident cu mult timp in urma,dar iata ca si la noi a fost usor.
6.Omenirea isi amaneteaza viitorul.Pentru salvarea ei ACUM,risca sa nu mai poata fi apta de salvare in viitor.E povestea cu lupul..
7.Noul pasaport este vaccinul.cam asa se va finaliza experimentul.
8.Intrebare: ce era inainte de corona? Terorismul islamic,nu i asa? Cum actiona el? Specula societatea deschisa ,de tip occidental! Not anymore! Unde sa pui bomba daca lumea nu se mai aduna...si apoi,fara vaccin nu mai circuli aiurea ,prin lume.
9.masca.oameni fara chip.uniformizare,masa amorfa.numere.ce ziceati de lagarele naziste unde oamenii erau depersonalizati fiind numere? Reloaded..
10.Ma sperie unanimitatea fortata.Cine nu intra in paradigma dementei cu virusul ucigas si incearca sa emita o opinie diferita,dubitativa automat e habarnist,platit de rusi,inconstient etc..comunismul se pare ca e noul trend.Mi e teama ca vom lasa copiiilor nostri o lume cu gratii.
Pot continua ,dar devine prea stufos!
In final,va rog,sa ganditi cu capul vostru! Faptul ca o idee este imbratisata de multi oameni nu o face in mod necesar o idee buna,ci o idee proasta cu multi adepti! Va reamintesc ca nazismul inainte sa devina indezirabil mondial a vrajit o Germanie intreaga( un alt articol poate despre Goebbles)! Sau ,in Evul Mediu,toata lumea credea ca a naste gemeni e un act de vrajitorie! Deci idei proaste cu multi adepti au mai existat!
Virusul real e prostia! Si lipsa credintei in bine,in Dumnezeu!
Totul e iubire!
Noapte buna!

Comments

Popular posts from this blog

Regatul proștilor

O propunere de nerefuzat

Dincolo de bine și rău