El Padrino/The Godfather


Pe 16 octombrie 2020,a apărut în NewYork Times un articol despre El Padrino/The Godfather,șeful celui mai puternic și violent cartel din Mexic.Cine credeti ca era Nașul? Ministrul Apărarii din Mexic,între 2012 si 2018, generalul Salvador Cienfuegos.Puțină istorie foarte recentă mexicană: începând din 2006,Mexicul folosește armata în lupta cu narcotraficanții,în încercarea de distrugere a acestor grupari de crimă organizată de tip cartel.În decembrie 2017,a fost adoptată o lege dură prin care se întărea rolul armatei în lupta contra cartelurilor mexicane.Cine credeți că a jucat un rol crucial în convingerea politicienilor să adopte legea? Însuși Gen. Cienfuegos .De menționat,că în tot acest timp,având armata implicată,Mexicul nu a construit o poliție capabilă să spargă aceste grupări criminale;forța de bază,eroii cum s ar zice,fiind soldații.Concluzie,gen Cienfuegos,El Padrino,folosea armata al cărui șef era pentru a și distruge competiția,celelalte grupari tip cartel din Mexic.Nicio altă instituție mexicană de fortă nu a fost finanțată pentru în lupta contra traficului de droguri. Gen Cienfuegos. The Godfather.El Padrino.Scenariu perfect.Perversiunea legii și a metodelor legale folosite pentru a ti consolida cartelul tau.Clasic.Povestea tuturor statelor si a celor care le conduc.It s all about the money,baby!
Deci,nu orice lucru legal este făcut să ne ajute,nu oricine pozează în salvator dorește să ne salveze,poate doar pe sine.Acoperirea de lege si legalitate,de scopul binelui general este ,fără dubiu,cea mai perversă și evoluată formă de infracționalitate sau..politică de stat,uneori. Si cea mai întâlnită.Despre salvatori,eroi,oamenii de bine,salvarea lumii,omenirii si ..Batman- e Hollywood,ficțiune.Viața reală e pe bază de profit,petrol,teritorii,sfere de interes,dominatie,bogați și săraci,nu de eroi si salvatori.
De câte ori nu ați mai auzit povestea aceasta? Sigur,altă țară,alt context,alte personaje,dar același mesaj: lumea asta mare nu e un loc drăguț,nu e o petrecere de pension.
V am prezentat această realitate foarte recentă ca un antidot pentru naivitate.Cinism,bani,putere,interese? Absolut da! Patternul este același,pentru individ si pentru societăti,state.Mutandis mutatis,să crezi,in ciuda atâtor evidențe,că acest virus este un simplu virus,să te faci că nu observi profundele si ireversibilele schimbări de paradigmă sociopolitică este echivalent cu a fi orb.Echivalent cu a fi limitat,eufemistic vorbind,sau parte a problemei.
Recitind niște texte vechi,din epoca inocenței pandemice,adica din martie-aprilie,am realizat ca ,în esență,întrebarile au rămas aceleași,iar prezicerile mi s au adeverit într o proporție dezamagitor de mare: restricțiile s au prelungit,spre permanentizare,masca a devenit obligatorie,instrument de ștergere a individualității,fizionomii standard,deindentificabile.Toți suntem la fel,o mulțime amorfă.Se poate călători pe bază de card covid,test covid.În curând,vaccinul devine unicul pașaport acceptat.Religia,credința se mută în online,oricum devine indezirabilă.Din păcate,nu am greșit prea mult.Singura estimare greșită a fost privitoare la globalizare,am prezis moartea ei.Greșit! Globalismul progresisto- marxist a acaparat rapid toată planeta.Judecați amploarea mondială a mișcării Black Lives Matter! Rapiditatea cu care niște cretini,citiți sau nu,au început să dărâme statui,să rescrie istoria,să și asume vini imaginare este înfiorătoare.Nu am anticipat așa ceva! Luati exemplu Franței( sau Belgia sau ..) :Franța este dominată cvasitotal de un islamism necontrolat.Sunt cartiere în care poliția nu poate intra,a devenit mai profitabil să stai acasă decât să muncești.Dacă îti aperi creștinismul esti retrograd,de extremă dreapta,xenofob,islamofob. Nu am anticipat valurile de elite cretinizate de marxism.In Franța,în Occident ,în SUA,adică în toată lumea civilizată.Cine ar fi putut anticipa că ,în SUA,Columb devine persona non grata?Atâția cretini să trăiască în același loc și în același timp? Task ul l ar pune în dificultate și pe Nostradamus.
M-am gândit să reluăm întrebările,poate ne lămurim.Să reluăm analiza OMS,China,originea virusului,Trump,morti DE si CU covid,lipsa necropsii,teste PCR.Pentru cei ieșit din comun de delicați,textul are un format facebook,nu are valențe exhaustive și expune opinii personale.Cât mai este permis.
1.Cine vă informează? Cine contribuie decisiv la psihoză? Cine întreține și amplifică starea de panică,de isterie? Cine vă spune cifrele pandemiei? Cine prezintă evoluțiile dramatice? Presa si rețele de socializare.
Când presa era presă,mijloc de informare obiectivă, a constituit un factor de progres.Când a înteles ca informația este putere și a folosit-o manipulativ a devenit parte a puterii.Exemplele sunt atât de multe,ca atare îl aleg pe cel cu valoare personala.Războiul din fosta Yugoslavie.Mass-media internaţionala a anunţat că Ljubljana (capitala Sloveniei) a fost complet distrusă, pentru ca, la scurt timp, să urmeze recunoaşterea diplomatică a Sloveniei ca stat independent. Ulterior, s-a dovedit că Ljubljana nu fusese distrusă. Un procedeu similar a fost folosit pentru recunoaşterea Croaţiei ca stat independent.Fără legătură cu subiectul,să spunem de câte ori avem ocazia, că România a permis folosirea spațiului aerian pentru bombardarea Belgradului,o pată pe obrazul poporului român.Revenind,presa este învechită în rău.Dar,stai puțin,când a fost presa doar mijloc de informare obiectivă? Un exemplu mai recent îl puteți căuta în presa din SUA.Nivelul de politizare si de manipulare,de partizanat a ajuns la un maxim istoric,CNN ul si MSNBC ul nu mai fac presa demult,ci partizat politic.In contextul pandemiei,televiziunile sunt partener egal al autoritatilor: intra la ATI,fac filme de acolo,prezinta obsedant cifre,morti,infectati,genereaza platforme de larga audienta pentru " eroii pandemiei",mută atenția si vina de la autorități către populație.Greșesc? Cine a stabilit și documentat ideea generală că este vina populației pentru infectări? Televiziunile,arătând în buclă că oamenii s au dus la mare,sau că unu' nu a purtat mască sau orice alt exemplu izolat ridicat la rang de comportament general al poporului român.Foarte puțin,nesemnificativ,au pătruns pe main stream media opinii ale specialiștilor care nu sunt pro măsuri aberante de lockdown sau de gestionare a pandemiei.
Televiziunile și presa scrisă au fost puse în umbră de săraca fată bogată : platforma socială,rețelele de socializare.La începutul demistificării a fost Cambridge Analytica,companie americană care a procesat date a peste 87 de milioane de utilizatori Facebook pentru a înțelege psihologia acestora și a le influența votul în favoarea angajatorului.Prezentă în alegerile din SUA si UK,unde a avut un rol covârsitor în favoarea Brexitului.Companiile de tehnologie ,Google,Facebook,Amazon,Tesla,sunt mai valoroase decât ţiţeiul, pentru că folosesc datele cetăţenilor.Vă amintiți că am scris despre războiul lui Trump cu Big Tech ul? Cu Twitter,cu Facebook? În SUA,v am zis,fiind în campanie electorală au scos big guns urile,mai precis,familia Biden este arătată așa cum este: profund coruptă.Hunter Biden pe post de mâna dreaptă a tatălui sau a reușit să si piardă laptopul plin de informații first hand despre milioane de dolari scoase din Ucraina ( daaa,cea cu Maidanul ,cu democracy,cu ieșiri în stradă .Sună cunoscut? Normal!),despre corupție deep de El Padrino pare înger,pornografie and so on.Ei bine,Dl Twitter si Dl Facebook ,profund liberali,au încercat să blocheze total informația.Cenzură? Da,în forma ei cea mai sovietică.Ca să sintetizez,aceste rețele au devenit mai puternice decât statul,participând direct si nemijlocit la alegeri.Identic au acționat și în cazul covidului.Au blocat aproape orice informație contrara politicii globale.Greșesc? Exista pe Neflix,"The social dilemma", un film despre puterea inimaginabilă a rețelelor de socializare, care oferă o lumină asupra modului în care companiile de tehnologie influențează alegerile naționale, „urmăresc” miliarde de oameni de pe internet pentru a le oferi reclame direcționate și pentru a veni cu funcții care stimulează dependența.In cazul virusului,pozitia acestor reteleca fost si este clara.Cenzura ,intr o forma pe care o credeai de gulag ,a devenit politica oficiala.Cine nu crede in virus,cine publica pareri ale specialistilor neagreați,cine pune sau isi pune intrebari este cenzurat sau blocat.Libertatea opiniei a devenit un lux.
Concluzie:
Există legături demonstrate între diaspora chinezească din SUA si Partidul Comunist Chinez.Pe de altă parte,diaspora chinezească sponsorizează miscarea activiștilor radicali pentru drepturile afro-americani.Adică BLM,Black Lives Matter.BLM,mișcare asumată de democrații americani.Deci,comuniștii chinezi prezenți indirect în mișcările de stradă din America. Antifa,mișcarea de extremă stângă,acuzată de Trump că a deturnat spre violență protestele din SUA,finanțată de Soros,este direct legată de Biden.Bani chinezi în mișcările anti Trump,banii lui Soros in ONG uri din Ucraina ( vezi Biden) ,din Romania ( miscarea #rezist).Democratii susținuți de Facebook,Twitter,Instagram.Legatura cu Covidul? Democrații ,susținători fervenți ai lockdownului,ai măsurilor dure,ai interzicerii exercitiului libertatii religioase.OMS,parte a problemei,organizatie finantata de Bill Gates.OMS ,organizatie din care Trump a retras SUA,din cauza protejarii Chinei.
Intelegeti imensitatea pericolului? Încrengatura de bani si interese? China,OMS,democrati,Soros,covid,piese ale aceluiasi puzzle.Ce ati auzit repetitiv? China,covid,Facebook,Twitter,SUA,alegeri,Biden,democrati,Obamagate,Russiagate.Bingo!

Comments

Popular posts from this blog

Regatul proștilor

O propunere de nerefuzat

Dincolo de bine și rău