Paradoxuri romanesti



Sa ai ministru al educatiei o profesoara de limba romana...care nu vorbeste limba romana corect.
Sa ai ministru al finantelor un economist care si a ascuns banii in off shoruri.
Sa te lupti cu un virus ucigas care intelege ca pe 27 e zi de vot( e un virus cu respect pentru democratie) si devine safe sa votezi.
Sa nu porti merge la scoala,la magazin,institutii publice cu temperatura peste 37,3 ,dar sa poti merge la vot cu aceeasi temperatura.Ba chiar sa ai prioritate.
Sa lupti cu un virus ucigas care contamineaza orice obiecte atinse de un infectat/ suspect ,dar nu si stampila de vot.( e un virus cu respect pentru democratie)
Sa votezi in bucla legea majorarii pensiilor si totusi pensiile sa nu fie majorate.
Sa ai o lege a pensiilor votata si promulgata de presedintele tarii,sa bugetezi banii ( Catu dixit) si totusi sa fie " criminali economici" cei care insista pentru majorare.
Sa nu ai bani pentru pensii si alocatii,dar sa ai bani pentru achizitionare armament( platit in avans,caz unic in lume),bani pentru mituire presa,bani pentru despagubire firme organizatoare de untolduri.
Sa faci combinatii cu mastile pentru cei saraci,pentru copii si sa mai ai tupeu sa faci campanie cu mantra fara coruptie.
Sa faci campanie electorala ca presedinte pentru un candidat la primarie si sa discuti in conferinta de presa despre apa calda.A sunat Huģo Chavez sa zica ca isi vrea metoda inapoi.Sindrom de dictatura sud americana.
Sa traiesti in tara in care Constitutia e doar o carticica fara valoare.Si sa nu zica nimeni nimic.Ba chiar niste neni ,Ciolos si Barna,considera ceva normal,exemplar.Congo,here we come!
Sa traiesti in tara in care oamenii mor cu zile ca n au voie in spitale si totusi sa nu zica nimeni nimic.Ba chiar sa fie considerati conspirationisti aia care sesizeaza.
Sa traiesti in tara in care acest virus ucigas a omorat 385 persoane intr o luna iar celelalte boli NETRATATE au omorat cei mai multi oameni din ultimii zece ani.
Da,traim in tara unor paradoxuri.Am incetat sa mai scriu despre mortii CU covid si DE Covid.Cred ca acesta este cel mai mare paradox.Plus paradoxul unui virus care a pus tara si lumea on hold.
Sunt sigura ca aveti si voi paradoxurile voastre.Eu am scris o mica parte din ele.

Comments

Popular posts from this blog

Regatul proștilor

O propunere de nerefuzat

Dincolo de bine și rău