Romania Maxima



Conform sondajului IRES ,8 din 10 români spun că ar renunța la drepturile și libertățile lor pentru a rămâne în siguranță într-o situație de criză similară celei generate de virusul SARS-CoV2. As putea scrie un text folosind numai o singura fraza.Aceasta.E absolut definitorie si imi explica aceasta tara.
1.In toata Europa si SUA au iesit oamenii in strada,la noi au iesit 100,hai 200..
2.Personal,ma bucur ca au iesit,macar nu parem un popor adorator al lagarului.Nu toti.Doar 8 din 10.
3.Am zis ca aceasta "plimbare" se va utiliza pentru accentuarea unor restrictii si am avut dreptate.Azi s a anulat,prin hotararea guvernului,si dreptul la intruniri,adica la demonstratii si mitinguri,drept fundamental,constitutional.In legea starii de alerta,adoptata joi in Parlament fusese doar restrans acest drept.Acum e interzis total.Dar ..dupa ce dreptul la sanatate a fost incalcat grav pentru toti romanii,sa le iei dreptul la demonstratii nu mai pare asa de grav...Guvernul stie ce popor are-8 din 10 !Cred ca daca ieseau mai multi,decretau starea urgenta,de asediu,de implozie,ceva..Era tristete mare la guvern daca nu iesea nimeni in strada.
4.Oamenii vad acum,in mod direct,ce inseamna manipularea facuta de presa.Cand se intampla altcuiva,parca nu te impresiona,dar ce face presa cu isteria coronavirus ne priveste in mod direct,pe toti.Nu se discuta despre raportarile false de la Suceava,despre bolnavii cronici,despre teme reale,somaj,firme falimentate..Tot ce se prezinta este tripleta de aur Arafat-Cercel-Rafila.Niciun cuvintel despre coruptie,despre achizitiile dubioase,numele prezente fiind,culmea,cele din tripleta.Cititi in Libertatea cateva anchete despre dr Cercel,dr Arafat..Sincer,il banuiesc pe Arafat ca fiind in spatele celor mai dure masuri.Imediat,dupa ce mana aia de oameni a iesit in strada i-a si etichetat dr Arafat ca fiind "oameni manipulati",iar Rafila a anuntat o noua apocalipsa.Presa,aplauze! Asa i ca toate previziunile dr Cercel sau dr Cercel s au adeverit la virgula??
5.Inteleg perfect supararea PM Orban pentru " intrebarile deranjante"Normal,la cati bani le da,cum sa intrebe asa aiurea? De fapt,le dam,pentru ca banii sunt ai nostri.De remarcat ca la protestul din week end,prompteristele si au facut treaba: au instigat la amendarea participantilor,au clamat ca nu au masti,culmea tupeului fiind ca nici era normal sa poarte in aer liber,ele ,insa,DA ..si nu purtau! Tupeu,nu?
6.Epicentrul lipsei distantarii sociale sau fizice nu a fost in Piata Victoriei,ci in Vama Nadlac.Vinovat: autoritatile! Sunt sigura ca le pare rau ca au inlocuit carantina cu izolarea la domiciliu.Sau poate nu.Daca apar cazuri noi,revenim la stare de urgenta.Win-win.Presa obedinta,o parte a ei,a ales sa prezinte din marea aia de oameni niste insi care blocasera sensul invers de mers...Adica,mesaj:iar au venit nenorocitii fin diaspora,tiganii,curvele..
7.Desi tripleta de aur nu spune,masca,purtarea acesteia reprezinta un pericol real.Purtarea mastii dauneaza sanatatii din cel putin doua motive:
-primul este ingreunarea respiratiei si evacuarii CO2, care produce hipoxie (mare bucurie pentru creierul si organele interne insuficient oxigenate) si stres imunitar;
-al doilea este activarea virusurilor si bacteriilor latente in propriul nostru corp (avem o puzderie) care produc ele insele imbolnaviri, pur si simplu prin purtarea mastii/acoperirea nasului si gurii. Cu cat o porti mai mult, cu atat sansele imbolnavirilor de multe feluri, nu doar de COVID, cresc. E tot ce ne lipseste, apropo de diminuarea presiunii asupra sistemului nostru de sanatate publica.
-eficienta purtarii mastilor de catre populatie in ce priveste oprirea raspandiri virusurilor tip corona sau gripal nu este probata stiintific - si asta recunoaste oficial chiar OMS.
Asta au uitat sa ne spuna Zeii Covid,desi sunt medici,iar presa a uitat sa intrebe.De data asta nu ma refer la prompteriste,ci la greii care si au cladit carierele pe mantra libertatii si independentei presei.Ii stiti si ii vedeti acum pe post de videochatiste,prestand pentru autoritati.Ce nu inteleg acesti corifei,acesti grei ai televiziunilor este ca i putem face irelevanti.Cu telecomanda.Uitati va la cei ce si au demonstrat calitatea! Stiti si voi care sunt,putini,dar sunt!
8.Toata Europa deschide tot.Trump scrie tweetere despre deschiderea tarii.Noi,nu.Turismul e blocat.Aveti idee cam cat capital romanesc e in HORECA ? Un procent foarte mare.Poate aici e cheia acestei intarzieri.Vilnius e o terasa tot,din Danemarca pana in Grecia viata se reia.Noi,stare de alerta..maxima.
9.Acapararea sistemului medical,chelneri si antreprenori de pompe funebre pusi in functii de conducere spitale,achizitii haotice,bani foarte cheltuiti pe o SINGURA boala,spitalizare tip inchisoare care COSTA foarte mult...voi,cei 8 din 10,ati renuntat si la drepturi,si nici siguranta sau sanatate nu veti avea! Sper sa ne vindecam cu ceaiuri,pentru ca spitalele vor arata rau de tot de acum inainte!
Sunt sigura ca Ziua Judecatii va exista.Ei actioneaza si faptuiesc si vorbesc fara sa creada ca va exista aceasta ZI.Dar ei se inseala.Ziua Judecatii va exista.
Si totusi 8 din 10,cred ca s a procedat corect! Ar renunta la drepturi si libertati pentru siguranta.Implicit nu sunt deranjati de micuta,dar cocheta dictatura sanitara din Romania.E in regula eu scriu pentru 2 din 10,suntem de nișa impreuna!
Cineva spunea ca un popor care renunta la drepturi si libertati pentru siguranta,nici siguranta nu va avea si nici libertate nu merita..
Daca sondajul e corect,suntem deja pierduti!

Comments

Popular posts from this blog

Regatul proștilor

O propunere de nerefuzat

O ultimă vară calmă