Lumea lui Pazuzu

 

In loc de noapte buna
De obicei imi incep textele cu trimiteri plictisitoare la istorie.Renunt la acest obicei,trecem direct la tema zilei.Totusi...I am adus in discutie anterior pe cei 300 de la Termopile si nu ma pot abtine sa nu va spun ca ,in Sparta, a existat un rege Lycurg care a introdus o lege unica prin care copiii erau posesiunea statului si nu a parintilor biologici.V am spus de Lycurg pentru unicul motiv al paradei de cunostiinte,absolut nicio legatura cu textul..Oricine gaseste vreo asemanare cu aceasta lege in reglementari ale zilelor noastre referitoare la vaccinarea copiiilor sau covid 19 e un conspirationist ..
1.In caz ca nu stiati,starea de alerta,masurile ce o definesc sunt cuprinse intr un document/proiect al INSP ( Institutul National Sanatate Publica).Acest document prevede multe masuri: termoscanarea obligatorie,obligativitatea mastii in spatii inchise si ,desigur,masuri de organizare a spitalelor non-covid pe care le vom simti toti,fiti far' de grija! Dar,in plus,reglementeaza si activitatea in scoli intre 2-12 iunie 2020.Aceste directive ale INSP au fost cuprinse intr un ordin comun MEC-MS din 08.05.2020( in primul comentariu gasiti acest ordin).Il puteti consulta si vreau sa va ganditi ca e posibil sa vina si valul doi de coronavirus si atunci toti copiii vor "beneficia" de aceste masuri.
In primul rand,se introduce obligativitatea termoscanarii copiiilor,ca atare intra la curs exclusiv copilul cu o temperatura bazala sub 37,3°.
Cine are temperatura mai mare,nu este primit la curs si este trimis acasa sa discute cu medicul de familie despre diagnostic si conduita de tratament.
Plus,o nimica toata,cine are temperatura mai mare de 37,3° nu intra la examenul de bacalaureat sau admitere la liceu." Decat" un an din viata unui copil! Sa zicem ca are emotii ( si are!) ,ca are o masea cu infectie etc etc...out ! Next ! La anu'!
Facem o discutie scurta: termoscanarea e o procedura medicala.Introducem la si altele ca incalca protectia datelor cu caracter personal,principiul non-discriminarii,sa lasam maruntisurile astea,vorba ceea,nu ne temem noi de Constitutie...totusi este o procedura medicala,copiii sunt minori,iar acordul parintilor este prezumat sau pur si simplu nu mai conteaza? E copilul patriei ?! Pe langa toate acestea,este si complet inutila,putand exista cresteri bruste de temperatura,mai ales la copii.
O alta prevedere "interesanta" o gasim in art 9: in situatia in care un elev sau cadru didactic prezinta simptome sau exista SUSPICIUNEA ca starea sa de sanatate este precara( precara cum,in ce sens? ) nu li se permite accesul in scoala.Deci,daca are temperatura corecta si cineva il suspicioneaza ca nu are sanatatea beton il trimite acasa? Ce inseamna suspiciune? Nu e precizat! Putem trimite acasa un copil ca e rom,de exemplu,nu? Pe baza de suspiciune..sau un profesor incomod..Cine e responsabil cu suspiciunea? Veti vedea citind!
In continuare,mai excludem o categorie de copii: cei care desi nu au temperatura mare,nu au muci,sunt beton..totusi ii excludem pe cei bolnavi cronici( spre binele lor,desigur) SI PE CEI CARE LOCUIESC CU BOLNAVI CRONICI SAU PERSOANE PESTE 65 DE ANI.Ce inseamna ? Daca exista familii pluristratificate ( nepoti+parinti+ bunici) ,copilul nu poate merge la scoala,ci beneficiaza de pregatire online! Cum jumatate de Romanie,mai ales in rural,sta in casa cu bunica e grav..ori o da pe bunica in strada,ori sta acasa si face scoala online .Evident,daca are bani de net si de tableta! Stiti cati copii se culca nemancati in Romania? Nu! Ca vorbim exclusiv de virusul vietii! In numelui binelui,sunt trimise acasa si cadrele didactice care au boli cronice.
In art 13 lit b) apare o prevere bomba: unitatile/institutiile de invatamant au OBLIGATIA sa informeze DSP judetene/a municipiului Bucuresti despre DEPISTAREA unor cazuri SUSPECTE de infectie cu Sars Cov 2 la elevi sau cadre didactice din cadrul unitatii de invatamant.Mai mult,unitatea/ institutia de invatamant are OBLIGATIA sa desemneze o persoana care sa mentina legatura PERMANENT cu DSP..
Sa zicem ca al meu copil are temperatura mai mare de 37,3° sau ca intr o zi a tusit sau stranutat la scoala.Ce se intampla? Politia /turnatorul epidemiologic prezent in fiecare scoala il raporteaza la DSP drept suspect de covid? Ce se intampla dupa? De ce nu ma instiinteaza pe mine,ca parinte? DSP are prioritate? Il testeaza fara sa stiu eu? Sau acordul meu nu este cerut? Voi realizati ce se intampla? Grav este ca nu se precizeaza traseul actiunii si ,credeti ma,atunci cand apare un vid de reglementare abuzul si discretionarul sunt la ele acasa.Va aduceti aminte ce am ras de Vela cu dosarul lui penal despre stranut? Ei bine,cred ca voi de cititi acest text,numai de ras nu va arde..Ganditi va! Raporteaza copilul la DSP ca fiind suspect( nu mai spun de teroarea psihica in care sta un copil),ce se intampla ? Il testeaza si apoi il interneaza la asimptomatici? Il extrage din familie? Un amanunt : turnatorul epidemiologic nu scrie absolut nicaieri ca e cadru medical..si atunci cum poate decide el( vezi punctul cu simptome sau suspiciuni de sanatate precara) ce e simptom si ce nu,ce e precar si ce nu?
Acest document este manifestul a ceea ce va urma.Vreau sa va ganditi serios la acest subiect.Nu ne pasa de batrani,nu ne pasa de bolnavii cronici ..dar nici de copii? Avem si noi ceva sfant care merita ajutorul nostru? E valabil nu numai pentru copii,chiar si la job se va intra pe baza de temperatura ..
Stiati de acest ordin comun de ministru,MEC SI MS? E din 8 mai,asa i ca ne a obosit presa /televiziunile cu dezbateri? Ce ne facem daca vine valul doi in toamna ?Tot aberatiile astea sanitaro-discrimatorii le aplicam? Sa nu legitimam un precedent periculos!
2.A luat amploare cazul raportarilor false de la Suceava.Nu l reiau,pe scurt,testele pozitive erau raportate ca pacienti unici pozitivi.Rezultat: carantinare Suceava,economie prabusita,destine incurcate.O intrebare: de unde stim ca povestea acestui tip de raportare nu s a mai povestit si in alte locuri? Absolut intamplator va spun ca focarele au fost in judete PNL ( Suceava ,Arad..),focarele fiind cele responsabile pentru.acest blocaj total al tarii. Gluma raportarilor plus gluma numararii mortilor( toti cu covid la moarte,desi doar 14% au murit de covid) pot face subiectul unei comedii foarte amare...la finalul comediei,micutul scandal penal al mitei din spitale catre apartinatori pentru a fi de acord cu trecerea covid ului pe certificatul de deces.
3.Catarama.De abia acum este vinovat. Este vinovat pentru ca a demonstrat ca nu se ia acest virus atat de usor sau ca acei oameni carantinati nu au covid.Ambele la fel de grave.
Stiu..cine e Pazuzu?! Zeul cel rau care a adus bolile nevindecabile ! 😘😘 Linistiti va..in Mesopotamia!😜( v ati gandit la cineva cunoscut..stiu)
Maine va zic si de Nergal...zeul febrei!
Noapte buna!

Comments

Popular posts from this blog

Regatul proștilor

O propunere de nerefuzat

O ultimă vară calmă